Home / Mantelzorger

WERKGEVERS/INTERIM

Mantelzorger


Bent u mantelzorger?

U bent mantelzorger als u gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorgt voor uw naaste. Wilt u de regie houden over uw leven, maar weet u niet hoe u dat het beste kunt regelen?
Hulp voor de mantelzorger

De mantelzorgmakelaar helpt u!

Helder advies & mantelzorg helpt u om deze regie op uw leven te behouden. Het aandachtsgebied van de mantelzorgmakelaar richt zich met name op zorg, welzijn, wonen, werk en inkomen. Samen met u maak ik een analyse van uw situatie en taken die deze aandachtsgebieden raken. Want naast de zorgtaken die u heeft, is meestal ook sprake van regeltaken en verplichtingen richting uw werkgever of andere instanties. Is dit voor u herkenbaar? Ik kan u als mantelzorgmakelaar op weg helpen door, tijdelijk en in overleg met u, deze regeltaken over te nemen.

Regeltaken kunnen o.a. zijn:

  • ondersteuning bij invullen van aanvraagformulieren;
  • contacten onderhouden met instanties;
  • brieven en bezwaarschriften schrijven;
  • inzage geven in ondoorzichtige procedures;
  • cliëntondersteuning bij het "keukentafel-gesprek";
  • ondersteuning bij gesprek met uw werkgever als het gaat om combineren van werk en mantelzorg.
Allemaal zaken waar je je als mantelzorger niet in kan of wil verdiepen, omdat je al druk genoeg bent met het zorgen zelf.

Van belang is dat u als mantelzorger de balans vindt tussen zorgtaken en uw eigen leven, waardoor u de regie behoudt en overbelasting voorkomt. Ik help u graag om dit doel te bereiken.

Afspraak maken?

Heeft u vragen over hoe u het beste de zorg voor uw naaste kunt organiseren? Heeft u financiële of praktische vragen? Wilt u meer weten over wet- en regelgeving, mogelijke voorzieningen in uw gemeente of over de combinatie werk en mantelzorg?

Neemt u dan contact met mij op: Miranda de Greeuw, 06 - 14 63 85 87

Aan een telefonisch, oriënterend gesprek zijn geen kosten verbonden. Kijk voor de kosten bij Tarieven.