Home / Werkgevers

MANTELZORGER/INTERIM

Werkgevers


Heeft u in beeld hoeveel mantelzorgers u in dienst heeft?

Statistieken wijzen uit dat 1 op de 6 werknemers mantelzorger is. Binnen de zorginstellingen is dit zelfs 1 op de 4. Het uitvalpercentage onder werkende mantelzorgers is hoog. 5 tot 8% van de werkende mantelzorgers in Nederland meldt zich ziek omdat de combinatie mantelzorg met werk hen teveel wordt. Gemiddeld kost een zieke werknemer u 250,00 euro per dag exclusief de kosten voor vervanging.
Mantelzorg met mogelijkheden voor werkgever en werknemer

Hoe voorkomt u uitval onder uw mantelzorgende werknemers?

Een preventief middel is het inzetten van een mantelzorgmakelaar ter ondersteuning van uw medewerkers. Ik kan als mantelzorgmakelaar uw werknemers ontzorgen door regeltaken en uitzoekwerk over te nemen. Dit doe ik door met uw werknemer af te stemmen waar de knelpunten liggen in de balans werk en privé. Uitgangspunt is dat uw werknemer de regie over zijn leven behoudt en u de regie over uw bedrijf!

Mantelzorg is heel actueel en zal op enig moment bij een ieder aan de orde komen. Om die reden is het belangrijk aandacht te hebben voor mantelzorg. Het is een onderwerp waarover gesproken mag worden. Ik denk graag met u mee om uw personeelsbeleid mantelzorgvriendelijk te maken. Dit heeft voordelen voor u als werkgever en voor uw werknemers. U kunt hiermee het ziekteverzuim beperken en dus kosten besparen. U kunt rekenen op loyale en meer betrokken werknemers en tevens draagt het bij aan een positief imago van uw bedrijf.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten over het inzetten van het mantelzorgspreekuur of over het mantelzorgvriendelijk maken van uw personeelsbeleid, neemt u dan contact met mij op. Ik ga graag met u hierover in gesprek.